«

»

Jak staré sliby souvisí s výhrou v loterii?

Foto: pixabay

Dodržet slib znamená pro někoho víc, než vyhrát ve Sportce. V případě Thomase Cooka tohle platí určitě. Když nedávno v americké loterii Powerball vyhrál v přepočtu téměř půl miliardy českých korun, vzpomněl si na skoro 30 let starý slib, který dal svému nejlepšímu příteli. Oba totiž patřili mezi vášnivé sázkaře a v roce 1992 si slíbili, že pokud jeden z nich vyhraje v loterii jackpot, rozdělí si výhru napůl.

28 let starý slib ani čas neotupil

Než trefíte výherní výsledky Sportky, může vám to trvat celý život. Také Thomas Cook neúnavně sázel celý svůj život. Těsně před důchodem se na něho usmálo štěstí. Vyhrál 22 miliónů dolarů, v přepočtu asi půl miliardy korun. A protože mu paměť dobře sloužila, vzpoměl si, co slíbil svému starému příteli. Rovnou polovinu výhry. Umíte si představit, že vám dobrý kámoš po letech zavolá a řekne: „tak jsem trefil Eurojackpot, kdy si jdeme vyzvednout výhru…”?

Tak nějak se to totiž stalo. Výhru šel Thomas Cook vyzvednout společně s přítelem, ten byl z výhry překvapený o poznání více než Thomas Cook. Ono je asi rozdíl vyhrát osobně, nebo převzít polovinu výhry svého kamaráda.

Jak s výhrou naloží?

Dlouholetí kamarádi se rozhodli, že si výhru vyberou najednou, tudíž o kousek sníží její strop. Po odečtení daní každému z nich zůstalo v přepočtu téměř 130 miliónů korun. S výhrou si prý hodlají užít život – cestovat a trávit čas s rodinou.

A co vy? Také jste se někdy dohodli s kamarádem, že až vám výherní výsledky Sportky přinesou výhru, sumičku si rozdělíte? Tak to klobouk dolů. O výhru se totiž většinou nikomu dělit nechce. A přitom tomu stačí tak málo. Stačí, když sázkaři vsadí stejná výherní čísla.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru