«

»

Obrázek běžící kočky s duhou se na internetu vydražil za 12 milionů korun

Foto: pixabay

Je neuvěřitelné, na kolik peněz se může vyšplhat internetový pohyblivý obrázek tak zvaný GIF. Kdybyste chtěli mít ve své sbírce GIF Nyan Cat (kočka, která běží vesmírem a zanechává za sebou duhu), zaplatíte za něj v aukci v přepočtu 12 milionů korun. Sám autor obrázku Chris Torres, který jej vytvořil před deseti lety, žasne, na jakou cenu se vyšplhal za pouhých 24 hodin trvání aukce. Na podobné nákupy je potřeba vyhrát ve Sportce.

Dražba probíhala na internetu a v kryptoměně

Až si výherní výsledky Sportky budou hovět na vašem bankovním účtu, můžete se pravidelně účastnit různých aukcí, třeba i těch, které probíhají v kryptoměně. GIF běžící kočky se dražil na portálu Foundation, který prodává umění za kryptoměnu ethereum (ETH). Cena obrázku začínala na třech ETH (to je v přepočtu asi 33 tisíc korun). Po pouhých 24 hodinách se vyšplhala na 300 ETH (asi 12,7 milionů korun). Kupec internetového díla si přál zůstat v anonymitě.

K milionům vás může dovést váš chlupatý mazlíček

Běžící kočka, která za sebou vytváří duhu, se na internetu objevila  v dubnu roku 2011. Autor Chris Torres pro tuto kresbu našel inspiraci u svého koucoura Martyho, který byl tou dobou už v kočičím nebi. Podle jednoho příběhu, který Chris četl, zesnulá zvířata překračují most z duhy, aby se dostali na místo podobné ráji. V té době neměl ani ponětí, že tato kresba mu o deset let později přinese miliony.

A co vy? Budete dál čekat na výhru ve Sportce, nebo objevíte potenciál ve svém zvířecím mazlíčkovi? Tento příběh totiž není jediným, kdy si majitel čtyřnohého mazlíčka nějakým způsobem přišel na stejné peníze, jako kdyby vyhrál ve Sportce.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru