«

»

Za auto zaplatil hotově a v drobných, které do autosalonu přinesl v 17 pytlích

Foto: pixabay

Až vyhrajete v Extra Rentě, kde je hlavní cenou výhra 100 tisíc měsíčně na 20 let, počítání drobných si nejspíš odpustíte. Nebo právě naopak se vám zbývající drobné v peněžence budou v prasátku hromadit rychlým tempem a budete hledat způsob, jak je udat. Klidně si za ně můžete koupit automobil. Alespoň Číňanovi platba v drobných prošla. Asi 20 pracovníků autosalonu je s ochotou počítalo přes 3 hodiny.

Když rozbijete prasátko a máte v něm na auto za 170 tisíc korun

Až vám výherní výsledky Extra Renty na účet převedou pohádkové jmění, budete moci všechny vaše drobné dávat dětem bez jakéhokoliv limitu. Pak se ale může stát, že až děti rozbijí své prasátko, mohou v něm mít na nové auto.

Prasátko tento rok rozbil také Číňan, který ve městě Čou-kchou kupoval auto pro svého syna. Kupodivu zaměstnancům autosalonu vůbec nevadilo, že za automobil zaplatil v drobných mincích. Ty do autosalonu přivezl až v 17 pytlích a jejich přepočítání trvalo dvěma desítkám pracovníků přes tři hodiny. Číňan se živil prodejem mouky a sušenek, a proto o drobné mince nejspíš nouzi neměl. Zdá se, že tohoto zákazníka si budou pracovníci autosalonu pamatovat ještě hodně dlouho.

Podobný nápad měla i žena, jejíž nastřádané mince vážily 4 tuny

Vypadá to ale, že na podobné případy jsou v Číně zvyklí. Výhru v loterii Extra Renta nepotřebovala ani žena, která jen o dva roky dříve (v roce 2019) přinesla do banky ve městě Če-ťiang své životní úspory taktéž v mincích. Všechny pytle s drobnými penězi dohromady vážily přes 4 tuny a banka je počítala 5 dní. Dohromady žena v mincích nastřádala v přepočtu přes 2,2 miliony… to tu návštěvu banky ale dlouho odkládala.

A jak budete platit vy, když vyhrajete v Extra Rentě? Doporučujeme běžnou platbu kartou, na rozdíl od Číny u nás totiž existuje zákon o oběhu bankovek a mincí (zákon č. 136/2011 Sb), který upravuje platbu drobnými mincemi.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru