«

»

Automobilka Lamborghini bude muset obnovit výrobu vozů Aventador, s čímž už nepočítala

Foto: pixabay

Asi 4000 vozů z koncernu Volkswagen a mezi nimi i luxusní vozy Porsche, Audi, Bently nebo Lamborghini, skončilo na dně Atlantského oceánu po tom, co loď začala hořet. Zatímco posádka lodi se zdárně evakuovala, auta v celkové hodnotě asi 9 miliard korun šla ke dnu. Mimo jiné to způsobilo, že automobilka Lamborghini bude muset obnovit výrobu super vozů Aventador, s čímž už nepočítala. Podobně tragický osud může potkat i váš výherní tiket Eurojackpotu, pokud jej ztratíte.

Na svá drahá auta si budou muset boháči počkat

Když 16. února na přepravní lodi Felicity vypukl požár, zúčastněné automobilky, které na palubě měly své modely, začaly malovat čerta na zeď. A měly pravdu. Asi 24. února loď dohořela, žádný zázrak se však nekonal. Vozy v celkové hodnotě 9 miliard korun šly ke dnu. Loď měla namířeno z Německa do USA, kam ale nedorazila, když nedaleko portugalských Azorských ostrovů začala hořet. Mimo jiné to znamenalo i to, že si boháči na své luxusní modely budou muset počkat o něco déle. To je pro ně podobné, jako by vám znovu nevyšly výherní výsledky Eurojackpotu.

Znovu vyrobit všechna ztracená auta, která byla samozřejmě pojištěná, není jen tak. U modelů, které se pořád vyrábí, se doba dodání jednoduše protáhne. Na palubě lodi však byly i modely vozů, jejichž výroba už skončila. A to je panečku malér. Konkrétně je řeč o 15 posledních autech značky Lamborghini v modelu Aventador v edici Ultimae.  Ta už se nevyrábí a obnovit výrobu není nejjednodušší ani nejlevnější. Cena za jeden tento vůz se šplhá až k deseti milionům korun. Běžný smrtelník tak před koupí tohoto vozu musí nejdřív vyhrát v Eurojackpotu.

Automobilka by jinak musela vrátit peníze

Moc jiných možností, jak se se ztrátou posledních kusů těchto vozů vypořádat, neexistovalo. Na své luxusní vozy už čekali jejich majitelé. Kdyby se tedy automobilka rozhodla, že výrobu neobnoví, musela by peníze vracet.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru