«

»

Když chtěla žena z Floridy vybrat 20 dolarů, bankomat jí oznámil, že její zůstatek je jedna miliarda

Foto: pixabay

Aniž by něco sázela, na jejím účtu se objevila částka 1 miliarda dolarů (to je v přepočtu přes 22,6 miliardy korun). O výhru v Eurojackpotu se přitom vážně nejednalo. Tento infarktový stav jí způsobila chyba banky.

Když bankovní úředníci nemají svůj den, miliardy létají na účty obyčejných smrtelníků

Že ne každý den je posvícení platí i pro bankovní úředníky americké banky, kteří omylem na účet ženy poslali miliardu dolarů. Julia Yonkowski se přitom o této velké částce na účtu dozvěděla při obyčejném výběru peněz. S výherními výsledky Eurojackpotu v kapse může být váš bankovní účet podobně naditý. Žena však nesázela a běžně se na zůstatky na svém účtu při výběrech ani nedívala. Jenže v ten den bylo vše jinak. Omylem potvrdila možnost vydání stvrzenky se zůstatkem a když ji pak chtěla vyhodit do koše vedle, něco jí nesedělo.

Tam, kde je obvykle uvedeno jen pár čísel, na ni vykukovala miliarda dolarů. To ženě málem způsobilo infarkt. Nejradši by do bankomatu svých 20 dolarů vrátila… protože v době, kdy se její bankovní účet jevil podezřele, s ním nechtěla nic mít. Věříme, že k výhře v Eurojackpotu byste se zachovali mnohem vstřícněji.

Překvapení to bylo i pro bankovního úředníka

S bušícím srdcem žena přehodnotila všechny své plány a zamířila do banky, kde žádala vysvětlení. Na miliardový zůstatek na účtu vyplašené ženy se i bankovní úředník díval tak, jakoby on sám vyhrál v loterii. Když ale učinil pár telefonátů, ženu ubezpečil, že může být klidná, protože jí miliardy z účtu za chvíli odeberou.

Po výhře v Eurojackpotu vám může srdce bušit podobně jako bušilo srdce ženy z Floridy, když zjistila, že má na účtu miliardový zůstatek.  Podobné omyly bank se stávají sporadicky, ale přece. Ve většině případů se lidé sami ozvou. Někdy se však stane, že dotyční své nově nabyté bohatství rychle převedou jinam a tváří se jakoby nic.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru