«

»

Na kukuřičném poli v Kentucky se našly velmi vzácné zlaté mince až z roku 1863

Foto: Pixabay

Výhra ve Sportce je stejně nepravděpodobná, jako že v kukuřičném poli najdete 800 zlatých mincí. A přesto se to děje. Nálezce a přesné umístění pole, kde byly mince nalezeny, zůstávají v tajnosti kvůli bezpečnosti. Jisté však je, že mince mají milionovou hodnotu, nevyčíslitelnou numismatickou hodnotu a jsou jedním z největších nálezů 21. století.

Schránka a v ní 800 zlatých mincí byla objevena v kukuřičném poli v Kentucky

Výherní výsledky Sportky se neusmějí jen tak na někoho. Každý také nenajde v zemi zahrabané vzácné mince. Podle odborníků není neobvyklé v zemi najít mince. Ale najít americké rarity zakopané v zemi, to se jen tak nevidí. Některé mince jsou datovány do roku 1863 a klasifikovány stupněm MS 64, což je nejvyšší možný stupeň, který lze mincím udělit. V nálezu byly 1 dolarové zlaté mince, 20 dolarové zlaťáky i 10 dolarové zlaťáky. Mince byly profesionálně vyčištěny, certifikovány a nález dostal pojmenování „Great Kentucky Hoard”.

Původní majitel potřeboval mince ukrýt 

Výhru ze Sportky si dnes jednoduše můžete uložit na váš bankovní účet. V případě vyšší výhry ji můžete rozdělit na několik bankovních účtů. V době, ze které pocházely nalezené mince, však toto možné nebylo. Jejich majitel je nemohl uložit do banky nebo do trezoru. Proto je pohřbil do země. Pravděpodobným motivem ukrytí těchto peněz jsou občanské nepokoje a konflikty této doby. Odborníci také vypočítali, že tento poklad měl v roce 1863 hodnotu asi 1000 dolarů, což odpovídalo ročnímu příjmu za několik let. To svědčí také o tom, že jejich majitel by je v zemi jen tak nenechal. Musel buď zemřít, nebo byl vyhnán ze země a pro peníze už se tedy nemohl vrátit.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru