«

»

Devatenáctiletý mladík vyhrál v loterii třicetiletou rentu. Na sociálních sítích hledá rady, jak s výhrou naložit

Foto: Pixabay

Říkáte, že velká výhra ve Sportce by vás sice zaskočila, ale okamžitě byste se s ní srovnali? Věděli byste, jak s penězi naložit? Jak se chovat? Jak dál žít? Řekli byste o výhře svému okolí? Tak přesně tyto otázky se teď honí hlavou anonymnímu mladíkovi z Velké Británie. Ale pozor, nejsou to jen domněnky a spekulace. Devatenáctiletý kluk totiž opravdu vyhrál v Set For Life rentu 10 000 liber na dlouhých 30 let.

Rady, jak naložit s výhrou, hledá na sociálních sítích

Výherní výsledky Sportky vás mohou zmást natolik, že nebudete vědět, co s nimi. Přesně takové dilema řeší anonymní mladík z Velké Británie, kterému je 19 a právě vyhrál v loterii Set For Life třicetiletou rentu ve výši 10 000 liber měsíčně. Místo, aby radostí skákal do vzduchu a svou první výplatu utratil za cokoliv, rozhodl se provést osobní průzkum na sociálních sítích. Tam se svěřuje se svým „problémem” a neznámých lidí se ptá hlavně na tyto otázky:

  • Mám pokračovat ve studiu? Zrovna mě přijali na univerzitu.
  • Jak naložit s výhrou?
  • Mám pracovat?
  • Je dobrý nápad říct o výhře svému okolí?

V diskuzi získal cenné rady

Možná i vy budete chtít svou výhru ve Sportce napřed prodiskutovat s finančním poradcem, což byla i jedna z odpovědí na mladíkovy otázky. Většina diskutujících se shodla na tom, že okolí by o výhře neříkala nebo zatím neříkala. Podle nich se má výherce tvářit jako předtím. A pokud se ho ostatní budou ptát, za co si koupil to či tamto, má odpovědět, že v osmnácti dobře investoval a teď se mu to vrátilo. Hodně lidí ho v této diskuzi varovalo před nepřejícností ostatních. Také řešili to, že ačkoliv na to okolí nemá nárok, bude chtít z výhry něco pro sebe. Zejména pak nejbližší rodina a přátelé se o tohle mohou pokusit. Je ale jen na výherci, jak se svou výhrou naloží.

Další rady říkají, že má mladík pokračovat ve studiu a najít si práci ne pro její výdělek, ale pro naplnění. Většina diskutujících se pak shodla na tom, že pokud bude mladík opatrný a dobře s výhrou naloží, má veký předpoklad pro to, aby prožil bezstarostný život.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru