«

»

Baseballový hráč Babe Ruth opět přepisuje tabulky. Jeho dres z roku 1932 se prodal za 24,12 milionu dolarů!

Foto: Pixabay

Baseballový hráč Babe Ruth, celým jménem George Herman Ruth trhá rekordy i v roce 2024, ačkoliv zemřel už v roce 1948. Může za to jeho dres ze zápasu Yankees proti Clubs v roce 1932, který se v Heritage Auction prodal za neuvěřitelných 24,12 milionu dolarů (to je v přepočtu přes 543 milionů korun). Tolik lze vyhrát v loterii Eurojackpot.

Je to nový nejdražší prodaný sportovní sběratelský předmět

Otázkou je, jak by se tvářila vaše drahá polovička na to, kdybyste chtěli velkou část výherních výsledků Eurojackpotu utratit, v tomto případě je spíše lepší říkat investovat, za baseballový dres. Za více než půl miliardy korun se prodal dres baseballového hráče zvaného Babe Ruth, který jej měl na sobě během zápasu v roce 1932. Tato částka trhla nový rekord. Dosud byla nejdráže prodaným sportovním sběratelským předmětem mincovní karta Mickey Mantle z roku 1952. Ta se v roce 2022 prodala za 12,6 milionu dolarů. Tedy za o polovinu nižší částku. Jde tedy opravdu o velký úspěch. Přesně ve stylu Rutha. Jeho sportovní úspěchy všem vyrážely dech. A i tentokrát, když se dražil jeho dres, všem vytřel zrak.

Babe Ruth měl velmi zajímavý život

Uspět v něčem, na co vůbec nevypadáte a co by do vás ostatní ani neřekli, je jako vyhrát v loterii Eurojackpot. A přesně to se událo klukovi jménem George Herman Ruth, který strávil podstatnou část svého dětství v internátní škole, která se velmi podobala sirotčinci. Bylo to smutné, ale zároveň to nejlepší, co Rutha mohlo potkat. Matka na něj neměla energii, protože byla nemocná a jeho otec pil. Možná, že by jeho talent odrážet homeruny nikdy nespatřil světlo světa, kdyby si jej pod své ochranné křídlo nevzal muž pracující v sirotčinci jako učitel. To on malého Rutha přivedl k baseballu. Ruth nebyl žádný sportovec tělem a duší. Měl zavalitou postavu a v jeho jídelníčku převažovalo pivo a hot dogy.  I přesto dokázal vynikat a přepisovat historii, což dělá dodnes – téměř sto let od zápasu v roce 1932, kdy měl na sobě dres za půl miliardy.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru