«

V Texasu padl jackpot v loterii Mega Millions ve výši 800 milionů dolarů

Foto: Pixabay

Úterý 10. září bylo šťastným pro sázkaře americké loterie Mega Millions z Texasu, který na benzínové stanici vsadil tiket s čísly 1, 2, 16, 24, 66 a Mega Ball číslem 6 a po dvaceti nevýherních losováních vyhrál jackpot ve výši 800 milionů dolarů. To je v přepočtu 18 miliard korun. Takovou výhru v Eurojackpotu nevytipujete.

Jako obyvatel Texasu se může rozhodnout, zda zůstane v anonymitě

Dosud není jasné, komu jackpot Mega Millions ve výši 800 milionů dolarů patří. Známo je jen to, že výherní trezor se otevřel kombinací čísel 1, 2, 16, 24, 66 a Mega Ball číslem 6. Tiket byl vsazen na čerpací stanici u Houstonu na adrese Murphy USA 8848 na Highway 90A v Sugar Land, Texas. Také tato čerpací stanice jakožto prodejce jackpotového tiketu má nárok na odměnu ve výši 1 milion dolarů. Dosud anonymní výherce se může rozhodnout, zda si ponechá celou výhru, která mu bude vyplacena v ročních splátkách, nebo sáhne po okamžité výplatě. Ta se ale v tomto případě sníží na polovinu, tedy na částku přes 400 milionů dolarů. I s touto částkou bude mít výherce co dělat, aby ji utratil. Výherce má navíc štěstí i v tom, že jakožto obyvatel Texasu může zůstat v anonymitě. Tato pravidla v Texasu platí pro všechny výherce, kteří vyhráli částku nad 1 milion dolarů. U výherních výsledků Eurojackpotu se naštěstí o svou anonymitu bát nemusíte.

Je to třetí jackpot Mega Millions v tomto roce

Co se statistiky výher Mega Millions týče, v tomto roce je to už potřetí, co padl hlavní jackpot této loterie. Je to třetí trefa za výhrami z 4. června (ve výši 552 milionů dolarů) a z 26. března (ve výši 1,13 miliardy dolarů). V Texasu je to už 15. prodaný tiket na hlavní jackpot v historii této hry. Naposledy se tak v Texasu stalo 6. října 2023, kdy byl trefen jackpot ve výši 361 milionů dolarů. O závratných jackpotech Mega Millions si můžete nechat jenom zdát. Hrát ale můžete Eurojackpot, ve kterém je maximální výhrou částka 3 miliardy korun.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru