«

Vybraní Američané mohli díky bytové loterii získat byty na lukrativní adrese za hubičku

Foto: Pixabay

Do 27. srpna tohoto roku se měli vybraní obyvatelé New Yorku přihlásit do loterie o byty za hubičku na prestižní adrese nedaleko Central Parku. Pro srovnání se běžná katalogová cena domu v New Yorku pohybuje kolem částky 1,7 milionu dolarů. Ti, kteří vstoupili do loterie, mohli byty vyhrát s cenovkou pod 200 000 dolarů. A tomu už se říká úspora! Potřebné finance na dům vám může sehnat Sportka, ale něco za něco. Nejdříve se vy musíte vytasit se šťastnými čísly!

Do loterie bylo zařazeno 17 bytů v blízkosti Central Parku

Trefit výherní výsledky Sportky je úžasné, ale nejedná se o jediný způsob, jak se obohatit. Na světě jsou i jiné loterie. Třeba taková, která vám nabídne dům či byt s výraznou slevou. Jedna taková probíhala v New Yorku do konce prázdnin. Do loterie bylo dáno celkem 17 bytů v New Yorku na prestižní adrese nedaleko Central Parku. Onou výhodou byla jejich výrazně nižší cena. To, co byste museli kupovat za částku okolo 1,7 milionu dolarů, jste díky této loterie mohli získat pod cenou 200 tisíc dolarů. A tomu už se říká výhra. Do loterie se ale nemohl přihlásit každý. Jedná se o program, který má zlepšit dostupnost bydlení, a tak byli zájemci o účast v loterii přísně posuzováni. Loterie byla dostupná pro ty, kteří vydělávají maximálně 120 % průměrného příjmu v této oblasti nebo mají výdělek mezi 73 tisíc dolarů až 167 tisíc dolarů ročně v závislosti na velikosti své domácnosti a vlastní majetek ve výši maximálně 280 000 dolarů.

O bytovou loterii byl velký zájem

Bytovou loterii si v Česku jen tak nezahrajete a stačit vám musí nízká pravděpodobnost výhry milionů ve Sportce. Bytová loterie v New Yorku, která nabízela byty na adresách okolo Central Parku, už skončila a všech 17 bytů bylo okamžitě rozebráno. Jednalo se o větší či menší byty s klimatizací, s tvrdou dřevěnou podlahou a chytrým ovládáním vytápění a klimatizace. A protože se bytová loterie setkala s úspěchem a je nástrojem, jak žádoucím způsobem zlepšit dostupnost bydlení, byly otevřeny další loterie s byty a domy na adresách v oblasti Astorie či na Union Avenue v Bronxu.

 

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru