«

»

Za záchranu života dostal plavčík pokutu ve výši 26 tisíc korun

Foto: Pixabay

Zachránit někomu život je lepší, než vyhrát v Eurojackpotu, a to i za předpokladu, že vám za dobrý skutek napaří pokutu. Přesně to se stalo italskému plavčíkovi Saveriovi Amatovi, který zachránil 70letou topící se turistku. Je to pro něj morální facka.

Případ prý včas neohlásil 

Výherní výsledky Eurojackpotu nepřichází? Třeba jste předurčeni k mnohem větším věcem – třeba k záchraně něčího života jako čtyřiadvacetiletý plavčík Saverio. Jen on a další záchranáři, kteří už tohle dělali nespočetněkrát, vědí, jak těžké je z vody vytáhnout člověka a zajistit jeho funkce. Ale i úplný amatér tuší, že v tuto dramatickou chvíli nemáte pomyšlení na nic jiného. Vaše pozornost se plně soustřeďuje jen na to, abyste člověka přivedli k životu a stabilizovali ho. Něco jiného si myslí přístavní správa v Itálii, pod kterou plavčík a jeho pracoviště spadá. Její představitelé plavčíka pokutovali za to, že incident včas a řádně nenahlásil. Za to dostal pokutu ve výši 1032 eur (to je v přepočtu téměř 26 tisíc korun).

Dcera zachráněné ženy se nabídla, že pokutu zaplatí místo něj

A třeba nevyhrajete v Eurojackpotu ani nebudete zrovna při penězích, přesto budete cítit vděčnost k člověku, který zachrání vaši maminku. Takovou vděčnost, že se nabídnete, že nesmyslnou pokutu zaplatíte za něj. Přesně to udělala dcera zachráněné ženy. Plavčík ji ale s díky odmítl. Jde mu o princip. Proti sankci se samozřejmě odvolal a vše zveřejnil na sociálních sítích. Tlak veřejnosti možná přístavní správu přesvědčí o absurdnosti postihu. Pokuta plavčíkovi spolkla dvě třetiny platu. I tak ale říká, že příště by udělal to samé. Napřed by se staral o potřebného a teprve pak, byť s časovým odstupem by vše hlásil.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru