«

»

Dosud neviděné záběry kolony aut Johna F. Kennedyho spěchající po atentátu do nemocnice se v aukci prodaly za 138 tisíc dolarů

Foto: Pixabay

Společnost RR Auction z Bostonu měla tu čest na konci září prodat dosud neviděné video natočené těsně po útoku na J. F. Kennedyho 22. listopadu 1963 v Dallasu ve státě Texas. Za tuto příležitost vděčí vnukovi Dalea Carpentera, který v inkriminovaný moment držel v ruce domácí kameru. Najít takovou vzácnost ve věcech po dědovi, to je jako vyhrát ve Sportce!

Dražba začala na 12 100 dolarech

Vše, co má souvislost s celebritami, kterou bývalý prezident Spojených států amerických John F. Kennedy jednoznačně je, stoupá na hodnotě. Pak za takové věci v aukcích utratíte klidně celé výherní výsledky Sportky. Nejinak tomu bylo na konci září v případě dosud neviděného laikem natočeného videa, které zachycuje moment těsně po atentátu na J. F. Kennedyho. Společnost RR Auction, kterou nálezce videa oslovil, jej prodala anonymnímu soukromému zájemci za 138 tisíc dolarů (to je zhruba tři miliony korun). Přitom chybělo málo a film se záběry byl nadobro zapomenut v bandasce na mléko. Dražba přitom začala na 12 100 dolarech.

Video natočil dědeček muže, který jej odnesl aukční společnosti

Ne vždy musíte vyhrát Sportku, abyste zbohatli. Někdy stačí zapátrat ve věcech svých prarodičů. Své o tom ví vnuk Dalea Carpentera, který unikátní záběry našel ve věcech svého dědečka, konkrétně ve staré bandasce na mléko. Objev se mu podařil už v  roce 2010, teprve teď přišla na řadu aukce, která obohatí jeho rozpočet. Ještě, že v onu inkriminovanou chvíli jeho děda nelenil a šel si kolonu aut s prezidentem natočit. Co následovalo, by nikdo nehádal, ale to už patří k dějinám, se kterými nelze hýbat.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru