«

»

Celoživotní úspory nosila všude s sebou, dokud je neztratila

Foto: Pixabay

Jednaasedmdesátiletá Američanka Van Haová se tolik bála o své celoživotní úspory, že je pro jistotu všude nosila s sebou. No jen si představte, že vyhrajete čtvrt milionu ve Sportce a pak částku nikde neuložíte, nýbrž ji taháte po kapsách. To se ale seniorce stalo osudným, když se jednoho dne v září z obchodu vrátila bez obálky.

Našetřila asi 280 tisíc korun, ale pak nevěděla, co s nimi

Výherní výsledky Sportky mohou dosahovat milionových částek. A proto je potřeba s výhrou uvažovat i o tom, jak peníze řádně uložit, aby je nepožírala inflace a vůbec aby se neztratily. Američanka Van Haová nevěřila žádným institucím, které by její celoživotní úspory ve výši 12 000 dolarů (v přepočtu zhruba 280 000 Kč) dobře uschovaly. Ani doma je nikam schovávat nechtěla, protože se dočetla o případech zlodějů, kteří se do domu vloupali nebo o tom, že vám rodinní příslušníci klidně matraci s úsporami vyhodili na skládku. Usoudila tedy, že nejbezpečnějším způsobem bude peníze nosit neustále u sebe. Dlouhou dobu se jí tato metoda osvědčovala, až do jednoho zářijového dne, kdy jí obálka vypadla v obchodním centru.

Obálku nalezl poctivý muž Skip a celou ji vrátil

Představte si, že vám někdo vrátí výherní tiket Sportky na několik milionů. V dnešní době se zdá být toto jen velmi málo pravděpodobné, přesto se takoví poctivci najdou. Jedním z nich je Skip, který do obchodu, kde byla obálka ztracena, chodí téměř každý den. Dokonce v obchodě pracuje jeho přítelkyně. Ten obálku i s penězi odevzdal na informacích, kde si ji mohla vyděšená žena vyzvednout. Jako poděkování nálezci z úspor ulila 300 dolarů. Tak snad své finanční způsoby přehodnotí a peníze uloží do banky, než o ně znovu přijde.

Ohodnoťte post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym. Do zprávy nepište email ani nevkládejte jiný odkaz, v opačném případě se váš text zobrazí opožděně až po přečtení a schválení z naší strany.

Přepnout na mobilní verzi
Rolovat nahoru